Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: forțele NATO vin în Moldova deja de zece ani

© Ministerul Apărării al Republicii MoldovaTehnică militară aparținând armatei SUA, în Moldova, 03.05.2016
Tehnică militară aparținând armatei SUA, în Moldova, 03.05.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și ordine publică susține că reprezentanții forțelor armate ale NATO vin cu regularitate în Moldova pe parcursul ultimilor zece ani.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Deputatul liberal Veaceslav Untilă, care este și președinte al Comisiei Securitate națională, apărare și ordine publică, s-a arătat surprins de insistența colegilor săi din fracțiunea parlamentară PSRM, care au cerut să fie examinată la ședința de miercuri a acestei comisii legalitatea intrării militarilor SUA pe teritoriul țării noastre.

Показательный марш военнослужащих армии США Dragoon Ride в Латвии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon oferă detalii despre blocarea militarilor americani la intrarea în Moldova

Potrivit lui Veaceslav Untilă, militarii din blocul NATO vin în Republica Moldova cu regularitate pe parcursul ultimilor zece ani.

El s-a arătat surprins de faptul că abia acum cineva a cerut să fie verificată minuțios legalitatea intrării acestor militari în Moldova.

Pe de altă parte, deputații socialiști au declarat că au depistat o serie de nereguli legate de intrarea în țara noastră a contingentului de militari americani, care urmează să participe la operațiunea “Dragon Pioneer 2016”.

Propunerea socialiștilor a fost respinsă de majoritatea membrilor comisiei.

Fluxul de știri
0