Cod galben de ninsori, ploi și vânt puternic. Vezi localitățile vizate

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaПоследствия урагана
Последствия урагана - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația Națională de Meteorologie a lansat o avertizare meteorologică în mai multe județe din centrul și sud-estul României pentru miercuri, în intervalul de timp 9.30-21.00.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. În România a fost instituit cod galben de ploi, ninsori și vânturi puternice pentru miercuri, în intervalul de timp 9.30-21.00, a anunțat Agenția Națională de Meteorologie (ANM).

„În intervalul menționat, în Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei va continua să plouă și vor mai fi cantități de apă de 15…20 l/mp. La munte, în special la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de ninsoare, iar în zona Carpaților Meridionali și de Curbură se vor cumula în jurul a 10 l/mp", transmite ANM.

În zonele atenționate, vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70 km/h.

Căderi de precipitații sub formă de ninsoare sunt așteptate pe alocuri în județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

ANM mai notează că în sudul, sud-estul și centrul țării vremea se va menține rece pentru această perioadă din an.

Fluxul de știri
0