Anul bisect 2016: în patru luni în 18 țări și-au pierdut viața 40 de jurnaliști

© SputnikЖурналисты в коридоре
Журналисты в коридоре - Sputnik Moldova
Abonare
Raportul făcut public de către o organizație independentă pentru protecția drepturilor omului demonstrează că reporterii își sacrifică viața nu doar în „punctele fierbinți”; deseori ei devin victimele unor circumstanțe care nici pe departe nu se aseamănă cu cele de război.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. De la începutul anului 2016, în 18 țări de pe glob și-au pierdut viața cel puțin 40 de jurnaliști, se menționează în raportul organizației „Press Emblem Campaign" (PEC), cu sediul la Geneva.

Autorii raportului au întocmit totodată indicele țărilor care prezintă cel mai mare pericol pentru activitatea jurnaliștilor.

Cei mai mulți jurnaliști au murit în Afganistan — 8 persoane. în Mexic și Yemen —  câte cinci, în Turcia și Irak — câte trei, iar în Siria și Pakistan — câte doi reprezentanți ai mass-media.

Organizația menționează de asemenea un caz similar în Rusia, fără a preciza despre cine este vorba.

La începutul lunii aprilie, jurnalistul Dmitri Țilikin, cunoscut prin activitatea sa la radio și televiziune, a fost găsit mort în apartamentul său din Sankt Petersburg. La 6 aprilie, fiind bănuit de comiterea omorului, a fost reținut un tânăr de 21 de ani, Serghei Kosârev, student la o instituție de învățământ superior din oraș.

Fluxul de știri
0