Inundații: peste 3.000 de pompieri pregătiți să intervină. Iată județele...

© Sputnik / Marina ZhurachowskayaНаводнение. Архивное фото.
Наводнение. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Abonare
Începând de mâine de la ora 09.00 Codul Galben de ploi a fost anunțat în aproape toată țara, urmând ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență să activeze grupele operative pentru intervenția imediată.

BUCUREŞTI, 3 mai — Sputnik. Peste 1.000 de mijloace tehnice specifice și peste 3.000 de pompieri militari sunt pregătiți să intervină de mâine dimineață, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat de presă emis marți.

De mâine dimineață de la ora 09.00 s-a emis Cod Galben de inundații în 29 de județe: Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și București. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat azi că peste 3.000 de pompieri militari și aproximativ 1.000 de mijloace tehnice au fost pregătite pentru situații de urgență.

"Peste 3.000 de pompieri militari cu 1.000 mijloace tehnice specifice sunt pregătiți să intervină în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele pentru care meteorologii au emis atenționare în această după-amiază", se arată în comunicatul emis de MAI.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus unităților subordonate din județele vizate să ia măsurile necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență prin activarea grupelor operative de intervenție imediată.

Echipajele serviciilor profesioniste pentru situații de urgență vor fi dislocate pentru evacuarea populației, animalelor și bunurilor aflate în pericol, precum și pentru limitarea și înlăturarea eventualelor efecte negative, se mai arată în comunicatul de presă.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase va fi monitorizată de către Centrul Operațional Național al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Fluxul de știri
0