Rachetele Rusiei sunt invulnerabile în fața scutului NATO

© Sputnik / Василий Батанов / Accesați arhiva multimediaArmament strategic, Rusia
Armament strategic, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada următoare Moscova va pune în funcţiune noua generație de rachete invulnerabile în fața scutului NATO amplasat în Europa de Est, a declarat vineri Evgheni Serebrennikov, vicepreședintele Comisiei pentru securitate și apărare din Consiliul Federației Ruse.

BUCUREŞTI, 29 apr – Sputnik. Noile rachete vor fi instalate la frontiera de nord a Rusiei numai dacă Suedia va adera la NATO, relatează RIA Novosti.

Potrivit lui Evgheni Serebrennikov, Rusia este aproape de a finaliza dezvoltarea noilor rachete invulnerabile în faţa scutului NATO. Astfel de rachete ar urma să fie instalate la frontiera de nord a Rusiei în cazul aderării Suediei la NATO.

Missile de croisière antinavire hypersoniques Tsirkon - Sputnik Moldova
Rusia testează arma hipersonică, călcând pe nervii SUA

Moscova va reacționa prin “măsuri tehnice și militare” în cazul aderării Suediei la Alianța Nord-Atlantică, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat ziarului suedez Dagens Nyheter.

Federaţia Rusă îşi va spori şi efectivul de trupe în partea de nord-vest a țării. Sisteme de rachete balistice Iskander-M, nave și submarine dotate cu rachete de croazieră tipul “Kalibr” vor fi amplasate în Marea Baltică.

NATO și-a sporit substanțial prezența la graniţa cu Rusia. Moscova a declarat în repetate rânduri că este pregătită să reacționeze dacă Occidentul nu încetează înarmarea nejustificată.

Relațiile dintre Rusia și NATO s-au deteriorat până la un nivel fără precedent ca urmare a loviturii de stat din Ucraina în 2014.

Fluxul de știri
0