Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Discursul Mitropolitului a separat grâul de neghină

© Sputnik / Мирослав Ротарькафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР
кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Abonare
Editorialistul Sputnik Moldova, jurnalistul Iurie Roșca, vorbește în acest artocol despre controversata lege privind asigurarea egalității, despre efectele căreia a vorbit recent în Parlament Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir, pe care l-au criticat cu înverșunare unele ONG-uri pentru opinia exprimată.

Ştim că Dumnezeu lucrează şi prin oameni, aşa cum sunt ei, mai vrednic sau mai păcătoşi.  Nu avem ştiinţă cum a fost aranjată recenta luare de cuvânt a ÎPS Vladimir în Parlament. Chiar am fost surprinşi că actuala guvernare, pe care o ştiam departe de trăirea creştină, a făcut gestul de a-l invita pe întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova în forul legiuitor. Însă oricare ar fi dedesubturile acestui eveniment, el nu poate decât să bucure orice creştin.  Mai ales că lucrarea mântuitoare a pocăinţei sincere este vârful virtuţii omeneşti. Şi dacă această prezenţă de excepţie  este un semn că dialogul şi interacţiunea dintre autoritatea spirituală şi puterea temporală este deja iniţiat, nu putem decât să nădăjduim că este vorba doar de un început bun şi promiţător.

美国国务院不认为俄罗斯是主要威胁 - Sputnik Moldova
SUA critică Biserica Ortodoxă Română pentru discriminarea minorităţilor sexuale

Cuvântul ierarhului a fost unul blând, înţelept şi plin de dragoste. Dar iată că în scurt timp s-a autosesizat întreaga liotă de nemernici autointitulaţi „societatea civilă”, care s-au şi grăbit să dea lecţii de conduită conformă standardelor internaţionale forului legiuitor. Gaşca respectivă de simbriaşi ai lui Soros şi ai altor grupări anticreştine şi antinaţionale din Occident a sărit ca friptă, urlând de mânie ca nişte duhuri rele care părăsesc sufletul unui posedat.  Printr-un comunicat de presă ni s-a amintit că suntem un stat laic, că trebuie să ţinem cont de standardele internaţionale şi de drepturile omului, că Mitropolitul „a depăşit limitele unui discurs religios” şi altele de acest fel. Grija mare a acestor apostoli ai întunericului s-a acutizat în legătură cu sugestia făcută de ÎPS Vladimir privind zisa lege antidiscriminare. Cea cu promovarea agresivă sodomiei. Îi cunoaştem pe toţi după nume, pe cei care sunt alimentaţi financiar şi ideologic de către centrele de comandă din Occident, aservite unor interese oculte de alienare a lumii.

Scurt pe doi: în lupta între Dumnezeu şi Satan, neutralitatea este o infamie. Cine nu e cu Hristos, este împotriva Lui, ne învaţă Mântuitorul. Nu poţi fi ateu decât printr-un tertip logic. Nefiind cu El, eşti cu antipodul Lui. Tertium non datur. Vârful de lance al acelei legi blestemate, Vladimir Filat, deja a ajuns la închisoare. Poate măcar acolo îl va lumina Dumnezeu să se pocăiască pentru acest păcat de o gravitate monstruoasă.  Dar legiunea oengiştilor îndrăciţi încă mai tulbură apele chiar şi în Săptămâna Mare, în preajma Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. După faptă şi răsplată, zice înţelepciunea populară. Fiecare îşi gestionează viaţa postumă aşa cum crede de cuviinţă. Suntem liberi să alegem, dar şi să plătim pentru alegerea noastră.  Iar miza este una de o încărcătură fără egal, pentru că răspunsul la examenul suprem va fi cel care ne va determina locul meritat prin fapte aici, în lume.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
În Moldova biserica şi statul au decis să apere familia şi morala creştină

Cine încă nu a înţeles rosturile profunde ale uriaşei lupte duhovniceşti care se poartă în lumea de azi,  cine rătăceşte pe coclaurile liberalismului şi a religiei „drepturilor omului”, a antropocentrismului, a apostaziei şi blasfemiei, mai are timp să îşi revină din înţepenirea spirituală,  din starea de vrajă, din împietrirea sufletească.

„Coloana a cincea” din spaţiul public trebuie demascată. Întreaga reţea de ONG-uri, de structuri media şi de vedete TV care serveşte o cauză străină intereselor noastre naţionale trebuie ţintuită la stâlpul infamiei. Poporul trebuie să-şi cunoască „eroii”.  Iar aceste pocitanii morale trebuie oprite să se mai erijeze în procurori morali, în judecători supremi, în (im)postura de „nou cler”, menit să „catehizeze” poporul în spiritul minciunii.

A venit timpul să întocmim lista bursierilor Soros, a agenţilor de influentă ai unei cauze străine, a promotorilor perversiunii, colonialismului intelectual, cultural, politic şi economic. Aşa cum un sfert de veac în urmă au căzut măştile de pe exponenţii unui regim putred şi anticreştin, cel comunist, astăzi a sosit ceasul să cadă măştile de pe noua nomenclatură, cea neoliberală.

Ciocoii vechi şi ciocoii noi sunt în esenţa lor la fel. Chipul de mironosiţă nu se potriveşte pe feţele lor monstruoase, chiar dacă acestea sunt unse cu toate alifiile ideologice în vogă.

Astăzi suntem în ziua când Hristos a murit pe Cruce. Ca să învie pentru noi şi să îndumnezeiască omul. Suntem într-o stare de aşteptare. Să dea bunul Dumnezeu să ajungem cu bine ca împreună să spunem peste ore numărate, plini de bucurie sufletească şi de nădejde:

HRISTOS A ÎNVIAT!

Iurie Roşca,

Vinerea Mare, 29 aprilie 2016

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0