Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şapte ministere din Guvernul Moldovei vor fi lichidate

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Până în toamna acestui an vor fi reduse şapte ministere din cele 16 existente în Guvernul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Din cele 16 ministere câte sunt în prezent în Guvernul Republicii Moldova vor rămâne doar nouă. 

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul prezentării raportului celor 100 de zile a Guvernului pe care îl conduce că ministerele vor fi reduse în proporţie de o treime. Optimizarea Guvernului urmează să se încheie până în toamna acestui an. 

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filip: numărul ministerelor în Guvern va fi redus cu o treime

Ministrul liberal al transporturilor, Iurie Chirinciuc, a dezvăluit ce ministere vor rămâne în Guvern şi care vor fi lichidate. 

Astfel, după reformă în componenţa Guvernului va intra: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministrul Afacerilor Interne (cu o parte componentă a Ministerului Tehnologiilor Informaționale), Ministrul Transporturilor (care va include și o parte componentă a Ministerului Tehnologiilor Informaționale, dar şi o parte a Ministerului Construcțiilor), Ministerul Economiei și Finanțelor (va fi creată și Agenția de Venituri, care va include actualul FISC și Serviciu Vamal),  Ministerul Învățământului și Culturii  (tot aici se va regăsi și actualul Minister al Tineretului și Sportului),  Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii Mediului și Dezvoltării Regionale, Ministerul Justiției şi Ministerul Apărării.

Filip a declarat că optimizarea ministerelor şi agenţiilor de stat face parte dintr-o reformă complexă a Guvernului. 

„Scopul nu este reducerea personalului, oamenii buni vor ramane să muncească, spun asta foarte clar, pentru a nu permite apariţia speculaţiilor pe această temă. Scopul acestei reforme este optimizarea, eficientizarea activităţii‎, de asta am implicat şi experţi străini, care să ne ajute pe partea tehnică”, a declarat premierul. 

Pavel Filip a promis că va organiza o conferinţă de presă dedicată acestui subiect, în care va anunţa toate detaliile.


Fluxul de știri
0