Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Explozibil în closet: depozițiile unui inculpat pentru atacurile de la Bruxelles

© REUTERS / Yves Herman/FilesВ метро Брюсселя прогремел взрыв
В метро Брюсселя прогремел взрыв - Sputnik Moldova
Abonare
Printre cei arestați după atacul sângeros din capitala Belgiei figurează și un cetățean suedez, Osama Kraiem. Acesta l-a însoțit pe sinucigașul care a provocat explozia din stația Maelbeek.

CHIȘINĂU, 29 apr — Sputnik. Cetățanul Suediei, Osama Kraiem, învinuit ar fi participat la provocarea atacurilor teroriste din 22 martie de la Bruxelles, a recunoscut în fața anchetatorilor că a strecurat o subsatanță explozibilă (TATR) în closetul casei din capitala belgiană, pe care o închiria acesta, a transmis vineri publicația Dernier heure.

Аэропорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Controale sporite la Aeroportul din Chișinău după exploziile de la Bruxelles

Kraiem a fost cea de a doua persoană care l-a însoțit pe Khalid el Bakraui cu câteva minute înainte de comiterea de către ultimul a atacului sinucigaș de la stația Maelbeek. Kraiem afirmă că a decis să nu declanșeze și el o explozia sinucigașă în metrou.

Din înregistrările surprinse de camerele de supraveghere din subterană se vede că ambii bărbați purtau rucsacuri. Bagajul lui Kairem încă nu a fost găsit. Se presupune că acesta ar fi avut în rucsac material explozibil.

Kairem a fost surprins și în înregistrările video dintr-un centru comercial, în timp ce cumpăra genți, care mai târziu au fost folosite la comiterea exploziilor din aeroportul din Bruxelles, a declarat anterior procuratura.

Două explozii au avut loc în Aeroportul Internațional de la Bruxelles în dimineața zilei de 22 martie curent. A treia explozie a avut loc mai târziu la stația de metrou Maelbeek. Atentatele teroriste au curmat viața a 32 de oameni, iar peste 300 au fost răniți.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă "Stat Islamic". Și capitala Franței a fost ținta mai multor atacuri teroriste în noiembrie, anul trecut. 130 de persoane au decedat, iar peste 350 au fost rănite.

Fluxul de știri
0