Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când statul nu va mai fi o frână

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaÎntreprindere, producerea automobilelor
Întreprindere, producerea automobilelor - Sputnik Moldova
Abonare
„Nu avem nevoie de nimic din partea statului. Nu ne trebuie ajutorul acestuia. Am vrea doar să nu ne mai încurce” – aceasta este deocamdată formula „cererii de sprijin” adresată statului de către oamenii de afaceri.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. Premierul Pavel Filip a afirmat joi că statul trebuie să fie un accelerator pentru mediul de afaceri, nu o frână. Declaraţia face parte din raportul de activitate a Guvernului Filip în primele 100 de zile.

Până în prezent, Republica Moldova a fost criticată dur de comunitatea de experţi şi de mediul de afaceri pentru faptul că este generatorul unor piedici suplimentare în calea dezvoltării afacerilor.

Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Cum să înţelegem economia, pentru a ne rezolva problemele

„Nu avem nevoie de nimic din partea statului. Nu ne trebuie ajutorul acestuia. Am vrea doar să nu ne mai încurce” – aceasta era formula „cererii de sprijin” adresată statului de către oamenii de afaceri.

„Mesajul pe care Guvernul îl transmite investitorilor, locali și străini, este că suntem hotărâți să reducem puternic birocrația, să eliminam abuzurile și să creăm un mediu de afaceri sănătos”, a dat asigurări Pavel Filip.

„Am început acest proces, el este unul pe termen lung, dar important este să fim consecvenți: am reușit să reducem lista actelor permisive cu 114 poziții, adică cu mai mult de un sfert din cele 416 depistate într-un studiu recent al Băncii Mondiale”, a mai spus premierul.

Şeful Guvernului a subliniat că este la curent cu faptul că unele instituții, care eliberează actele permisive, își apără la sânge interesele și nu doresc schimbări.

„Dar vom face reforma, trebuie să ne modernizăm, iar cine nu merge cu noi în acest proiect, va pleca și vom aduce oameni, care vor și sunt în stare să participe la acest proces de modernizare”, a promis premierul.

Fluxul de știri
0