Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Savcenko a primit documentele pentru extrădare și a început să le completeze

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaЗаседание суда по делу гражданки Украины Надежды Савченко
Заседание суда по делу гражданки Украины Надежды Савченко - Sputnik Moldova
Abonare
Militarului ucrainean, care a fost condamnată la 22 de ani de colonie în Rusia, i-a fost transmis în ajun setul de formulare prevăzut în contextul respectării convenției cu privire la extrădarea persoanelor condamnate.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Condamnată în Rusia la 22 de ani de colonie pentru asasinarea la Donbas a jurnaliștilor de la Compania de televiziune rusă de stat, militarul ucrainean Nadejda Savcenko a început să completeze formularele pentru extrădare, a confirmat joi pentru jurnaliștii ucraineni avocatul acesteia, Mark Feighin.

"Într-adevăr, ieri Nadejda Savcenko a primit un set de documente care, în principiu, sunt completate de procurorul care exercită supravegherea la locul aflării persoanei în privința căreia este execută convenția cu privire la extrădarea condamnaților", a spus Feighin.

Заседание суда по делу Надежды Савченко - Sputnik Moldova
Verdictul în cazul Savcenko: 22 de ani de închisoare

Partea rusă nu a comentat deocamdată această informație.

Potrivit acleiași surse, Savcenko a început deja să completeze formularele.

Ea intenționează să încheie acest lucru vineri, împreună cu cel de-al doilea avocat, Nikolai Polozovoi.

Totodată, potrivit lui Feighin, după extrădarea în Ucraina, Savcenko nu-și va ispăși pedeapsa, deoarece ea se bucură de imunitate ca delegat al OSCE.

Fluxul de știri
0