Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A decedat legendarul jurnalist sovietic și rus Valentin Zorin

© Sputnik / Александр Поляков / Accesați arhiva multimediaРоссийский журналист В. Зорин
Российский журналист В. Зорин - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimul timp Zorin activa în calitate de comentator la AIȘ „Rossia segodnea", dar popularitatea în rândul telespectatorilor și-a câștigat-o încă în perioada sovietică.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Legendarul jurnalist sovietic și rus Valentin Zorin a decedat miercuri într-o clinică din Moscova, la vârsta de 92 de ani.

În ultimul timp Zorin activa în calitate de comentator la AIȘ „Rossia segodnea", dar popularitatea în rândul telespectatorilor și-a câștigat-o încă în perioada sovietică, fiind mai mulți ani la rând prezentator al emisiunilor „Mejdunarodnaia panorama", „Segodnea v mire", „9-a studia".

Fiind americanist, jurnalistul a scris multe cărți despre viața din Statele Unite: „Некоронованные короли Америки", „Америка семидесятых", „Владыки без масок", „Мистеры миллиарды", „Противоречивая Америка".

Directorul general a AIȘ „Rossia segodnea", Dmitri Kiselev, a declarat că Zorin a fost și rămâne unul dintre pilonii jurnalisticii naționale la nivel mondial. „Prin prisma sa și prin prisma autorilor emisiunii sale „Mejdunarodnaia panorama" au văzut lumea milioane de cetățeni ruși. Pentru mine este o onoare că Valentin Zorin a fost autor și la „Rossia segodnea", a menționat Kiselev.

Redactorul șef al agenției Sputnik, Margarita Simonean, a spus despre Zorin că reprezintă „o epocă întreagă".

„A murit Valentin Zorin. Dumnezeu să-l odihnească. O epocă întreagă", a scris Simonean în microblogul său de pe Twitter.

Jurnaliștii de la RIA Novosti și întregul colectiv al AIȘ „Rossia segodnea" exprimă profunde condoleanțe familiei și celor care au fost aproape de Valentin Sergheevici.

Fluxul de știri
0