Vezi cu cât se ieftinește gazul de la 1 mai

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Cauza ieftinirii gazelor pentru consumatorii casnici din categoria B de consum vine în urma scăderii tarifelor de distribuție pentru E.ON Distribuție România cu circa 8,8% și pentru Distrigaz Sud Rețele SRL cu circa 2,4%.

BUCUREŞTI, 27 apr — Sputnik. Un procent de 94 la sută din totalul clienților va consuma de la 1 mai gaz mai ieftin cu 1,5%, informează Mediafax.

Prețul la gaze pentru consumatorii casnici va scădea de la 1 mai în medie cu 1,5%, a anunțat miercuri Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) din România. Consumatorii casnici din categoria B reprezintă 94% din totalul clienților.

Decizia vine ca urmare a scăderii tarifelor de distribuție pentru E.ON Distribuție România cu circa 8,8% și pentru Distrigaz Sud Rețele SRL cu circa 2,4%. De asemenea, un alt factor care a dus la ieftinirea gazului este recuperarea parțială de către societăți a costurilor istorice cu achiziția gazelor naturale destinate furnizării către clienții casnici.

"Având în vedere însă, că de serviciul de distribuție beneficiază toți clienții noncasnici racordați la sistemele de distribuție, scăderea tarifelor de distribuție este un element care ar putea genera/determina şi o scădere a prețurilor de furnizare aferente pieței concurențiale, în funcție de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare în regim negociat și a condițiilor contractuale", a declarat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Fluxul de știri
0