Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii protestează în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din fracțiunea PSTM au reacționat prompt atunci când organul legislativ a refuzat să examineze propunerea lor în cadrul ședinței plenare de joi.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Miercuri, deputații din fracțiunea socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului, a declarat liderul formațiunii politice, Igor Dodon.

Socialiștii au propus să fie introdusă pe ordinea de zi a ședinței chestiunea cu privire la anularea Legii Egalității de Șanse, adoptată în anul 2012, care a iscat controverse grave în societate.

Documentul a fost aprobat atunci la insistența Uniunii Europene. Biserica Ortodoxă s-a pronunțat împotriva acestei inițiative legislative, explicându-și atitudinea prin faptul că legea se referă, între altele, și la reprezentanții minorităților sexuale.

Parlamentul nu a dorit să examineze propunerea socialiștilor, subliniind că pentru aceasta ar fi necesară elaborarea unei inițiative legislative, pentru ca deputații să poată lua cunoștință de această propunere.

În consecință, socialiștii au decis să nu mai participe în continuare la ședința organului legislativ suprem al țării.

Fluxul de știri
0