Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat va sta de Paşte şi de ziua sa de naştere în puşcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţii de la Curtea de Apel au respins cererea avocaţilor lui Vladimir Filat de a anula mandatul de arest preventiv în izolator pe numele clientului lor.

CHIŞINĂU, 27 apr – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a respins miercuri recursul avocaţilor ex-premierului Vladimir Filat de anulare a deciziei din 21 aprilie a Judecătoriei Buiucani,  prin care mandatul de arest în izolator pe numele deputatului şi liderului PLDM a fost prelungit cu încă 30 de zile.

Procurorul Adriana Beţişor nu a făcut declaraţii pentru presă după şedinţa de miercuri de la Curtea de Apel. Anterior, procurorul a declarat că există riscul ca în libertate Filat să influenţeze martorii din dosar. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi ani va sta la închisoare Filat: ce spune avocatul

Avocatul Igor Popa s-a arătat nemulţumit de decizia Curţii de Apel, pe care a calificat-o drept nefondată.

Astfel, Filat va petrece sărbătorile pascale şi ziua sa de naştere, care este pe 6 mai, în celula Penitenciarului 13 din Chişinău.

Deputatul PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, a primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul Filat va avea loc la 12 mai la Judecătoria Buiucani. 

Fluxul de știri
0