Francezii percep imigranţii drept o sursă importantă de criminalitate

© Sputnik / Эдуард Эрбен / Trecere la banca de fotografiiЛагерь для мигрантов Беле в Чехии
Лагерь для мигрантов Беле в Чехии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cei mai mulţi dintre locuitorii Franţei percep prezenţa imigranţilor din Africa şi Orientul Apropiat în ţara lor ca pe o sursă considerabilă de criminalitate.

CHIŞINĂU, 26 apr — Sputnik. Potrivit datelor Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia), marea majoritate a francezilor (64%) consideră că imigranţii din Africa şi Orientul Apropiat constituie o sursă importantă de criminalitate. Datele au fost obţinute în urma unui sondaj de opinie realizat de cunoscuta companie franceză de cercetare IFop, la comanda Agenţiei de ştiri şi radio Sputnik. Locuitorii Franţei au demonstrat în general un grad înalt de informare în ceea ce priveşte infracţiunile comise de imigranţi — numai 8% dintre cei chestionaţi nu au putut oferi un răspuns clar la întrebare. Doar 28% dintre francezii chestionaţi consideră că prezenţa imigranţilor în ţară nu influenţează creşterea criminalităţii.

Sondajul a fost realizat în Franţa de IFop, una dintre cele mai importante companii de cercetare, în perioada 3-5 februarie 2016. La sondaj au participat 1499 de respondenţi. Eşantionul reprezintă populaţia ţării pe categorii de gen, vârstă, geografie.

© SputnikReprezintă, în opinia francezilor, prezența imigranților din Africa și Orientul Apropiat în Franșa o sursă importantă de criminalitate?
Reprezintă, în opinia francezilor, prezența imigranților din Africa și Orientul Apropiat în Franșa o sursă importantă de criminalitate? - Sputnik Moldova
Reprezintă, în opinia francezilor, prezența imigranților din Africa și Orientul Apropiat în Franșa o sursă importantă de criminalitate?

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia). Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus", Ifop şi и Forsa. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 30 de limbi, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Puteţi vedea aici şi alte sondaje realizate de Sputnik.Opinii >>>

Fluxul de știri
0