Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţiştii de frontieră moldoveni, în căutarea teroriştilor

© Poliţia de Frontieră a RMPoliţişti de frontieră moldoveni, exerciţiu anti diversionist-terorist
Poliţişti de frontieră moldoveni, exerciţiu anti diversionist-terorist - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de poliţişti moldoveni au fost antrenaţi într-un exerciţiu de pregătire teoretico-practică în vederea contracarării activităţilor diversionist-teroriste.

CHIŞINĂU, 25 apr – Sputnik. Douăzeci şi şase de poliţişti de frontieră moldoveni au fost antrenaţi într-un exerciţiu de instruire teoretico-practică în vederea contracarării activităţilor diversionist-teroriste, comunică serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Взрыв. Архивное фото - Sputnik Moldova
Moldova, ca și Europa, expusă riscului terorismului

Instruirea respectivă a avut loc în perioada 4 – 22 aprilie curent, la Colegiul Naţional al Poliţiei de Frontieră şi pe poligonul din Zagarancea.

Aceasta a cuprins un curs de instruire specială a poliţiştilor de frontieră privind sporirea capacităţii de intervenţie şi contracarare a activităţilor diversionist–teroriste.

În cadrul orelor de curs au fost pregătiţi 26 de polițiști de frontieră de la Direcția regională NORD. Grupul va forma rezerva Direcției pentru acțiuni specifice situațiilor ce pot să apară la frontiera din Nordul ţării.

"Participanţii la instruire s-au familiarizat cu topografia militară, tehnicile de reținere și imobilizare, pregătirea genistică, armamentul de infanterie, asaltarea încăperilor, asigurarea ordinii publice, pregătirea medicală, modalitatea de acțiuni a grupelor speciale", precizează departamentul.

Sursa citată a specificat faptul că polițiștii de frontieră moldoveni au fost instruiți în premieră în domeniul alpinismului şi asta datorită suportului metodic acordat de către ofițerii Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” a Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Fluxul de știri
0