Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cavcaliuc: poliţia menţine situaţia sub control

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia menţine situaţia sub control la protestul antiguvernamental organizat duminică de opoziţia extraparlamentară de dreapta Platforma „Demnitate şi Adevăr”.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. Până la această oră nu au fost înregistrate incidente la protestul organizat duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, de Platforma „Demnitate şi Adevăr”, a declarat pentru Sputnik şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Gheorghe Cavcaliuc.

„Poliţia menţine situaţia sub control. Incidente până la această oră nu au fost înregistrate”, a declarat şeful adjunct al IGP.

Oamenii legii vor oferi informaţii despre numărul participanţilor la protestul Platformei DA la finele mitingului. 

Полиция. Протест 24 апреля - Sputnik Moldova
Politică
Capitala e plină de poliţişti

„Acum oamenii vin şi pleacă. Date despre numărul protestatarilor poliţia le va oferi la finele acţiunii”, a precizat Cavcaliuc.

Organizatorii protestului, de asemenea, nu au putut oferi detalii pentru Sputnik despre numărul manifestanţilor din PMAN.

„Coloanele de protestatari continuă să vină în piaţă. Nu vă pot da o cifră. Sunt mulţi oameni”, a declarat pentru Sputnik unul din liderii Platformei DA, Vasile Năstase.

Câteva sute de oameni s-au adunat duminică în PMAN pentru a protesta împotriva actualei guvernări şi a cere alegeri parlamentare anticipate. La această oră circulaţia în centrul capitalei este blocată, transportul public a fost redirecţionat pe străzile adiacente.

MAI a întreprins mai multe acţiuni în ultimele zile pentru a asigura buna desfăşurare a protestului anunţat pentru ziua duminică, 24 aprilie, de către opoziţia de dreapta Platforma „Demnitate şi Adevăr”.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în ajun că poliţiştii au depistat încercări de a organiza unele acţiuni violente în timpul manifestaţiilor. Alexandru Jizdan a făcut apel către cetăţeni să nu se lase provocaţi, să renunţe la manifestările violente şi să le raporteze imediat organelor de drept.

Fluxul de știri
0