Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele informaţii operative: planurile „nocturne” ale protestatarilor

© SputnikПротест 24 апреля
Протест 24 апреля - Sputnik Moldova
Abonare
Sursele Sputnik Moldova, care au preferat să nu le facem public numele, ne-au oferit informaţii despre numărul de persoane care urmează să participe la protestul din Duminica Floriilor, precum şi despre planurile „nocturne” ale organizatorilor manifestaţiei.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. La protestul antiguvernamental din Duminica Floriilor ar putea să participe până la zece mii de persoane. Organizatorii iau în calcul şi o eventuală extindere a orăşelului de corturi din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Полиция. Протест 24 апреля - Sputnik Moldova
Politică
Capitala e plină de poliţişti

După cum s-a anunţat anterior, la protestele antiguvernamentale din duminica curentă vin oameni din toate raioanele Republicii Moldova. Aceştia se deplasează organizat şi vin spre capitală din cinci direcţii, care au fost prestabilite de către liderii Platformei DA. Potrivit estimărilor organizatorilor, numărul de manifestanţi ar putea fi de cel mult zece mii. Asta va depinde de faptul dacă vor ajunge toţi cei care şi-au propus să vină la eveniment.

Totodată, a devenit cunoscut şi faptul că liderii acestor proteste intenţionează să anunţe că o parte dintre manifestanţii care vor veni duminică la Chişinău vor rămâne în orăşelul de corturi instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Această măsură, potrivit unor lideri ai Platformei DA, ar avea menirea să pună o presiune mai mare asupra guvernării.

Sursele Sputnik Moldova au mai specificat şi faptul că nu toţi liderii Platformei DA agreează ideea ca protestatarii să rămână pe noapte în Chişinău. În opinia celor care se opun acestei idei, măsura respectivă ar fi una prea puţin eficientă şi ar face doar ca protestatarii să se extenueze.

Conducătorii protestelor încă urmează să ia o decizie finală, în funcţie de circumstanţe, dacă va fi extins sau nu orăşelul de corturi în seara acestei zile.

Fluxul de știri
0