Washingtonul a propus Moscovei să delimiteze zonele de influenţă în Siria

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaСитуация в сирийском городе Хомс, Siria
Ситуация в сирийском городе Хомс, Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Această idee a fost formulată de către Secretarul de Stat american, John Kerry, pentru redacţia New York Times, transmite Sputnik France.

CHIŞINĂU, 24 apr — Sputnik. Statele Unite ale Americii au propus Rusiei să creeze în Siria două „zone de operaţii militare exclusive" împotriva teroriştilor.

Această idee a fost formulată de către Secretarul de Stat american, John Kerry, pentru redacţia New York Times, transmite Sputnik France.

„Noi am propus să trasăm o linie, o linie absolută, şi să spunem: voi nu o veţi traversa, ian noi cu atât mai mult", a declarat Kerry. Potrivit lui, autorităţile ruse urmează să analizeze această propunere.

Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Acord de încetare a focului în Siria. Bombardamentele asupra SI vor continua

Secretarul de Stat a mai subliniat că Washingtonul nu va sta fără a întreprinde nimic la acţiunile armatei siriene care a lovit opoziţia cu sprijinul armatei ruse.

În luna martie anul curent, cu puţin timp înainte de retragerea majorităţii contingentului rus în Siria, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a menţionat o propunere de acest gen făcută de autorităţile americane. Conform propunerii, forţele aerospaţiale ruse urmau să vâneze teroriştii în Palmyra, în timp ce coaliţia condusă de Statele Unite urma să elibereze oraşul Raqqa, considerat „capitala" statului islamic (Daech). Ministrul a subliniat în acel moment că Rusia nu sa opus ideii delimitării "zone de influenţă" în Siria, pentru a continua lupta împotriva teroriştilor, împreună cu americanii.

Rusia şi Statele Unite sunt garanţi ai armistiţiului care a fost instituit în Siria, începând din februarie. Cu toate acestea, regimul de încetare a focului nu se aplică în cazul grupului terorist Al-Nusra Front şi Daech.

Fluxul de știri
0