Lavrov: conflictul din Karabah nu poate fi soluţionat pe cale militară

© Sputnik / Iliya Pitalev / Trecere la banca de fotografiiForeign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva
Foreign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La întâlnirea cu președintele Armeniei, șeful diplomației ruse a declara că "trebuie continuate eforturile de reglementare politică" a conflictului din Karabahul de Munte. Potrivit lui, "nu poate exista o rezolvare militară a acestui conflict".

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Moscova înțelege că părților implicate în conflictul din Karabahul de Munte le este greu deocamdată să revină la masa tratativelor, dat fiind faptul că situația încă nu este stabilă din cauza escaladărilor din ultima perioadă, a declarat șeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

"Înțeleg că acum este greu să se revină la masa tratativelor, situația trebuie să se mai calmeze un pic, dar și oamenii trebuie să se calmeze", a spus el la întâlnirea cu președintele Armeniei, Serj Sargsyan.

Нагорный Карабах - Sputnik Moldova
Dialogul concret privind Karabahul, în prag de început

Totodată, Lavrov a subliniat că nu poate exista o rezolvare militară a acestui conflict și trebuie continuate eforturile de reglementare politică.

"Cred că dacă am reuși să ne mișcăm înainte măcar puțin pe cale politică, dacă am contura măcar principiile generale pe care părțile și le-ar asuma drept bază pentru reglementare, ca fiind obligatorii din punct de vedere juridic, asta ar juca un rol important în vederea inițierii tratativelor și ar deveni un factor care ar putea exclude noile cazuri de izbucnire a violențelor", a subliniat șeful diplomaţiei de la Moscova.

Fluxul de știri
0