Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au venit să facă plinul cu cagulele pe faţă şi pistol la brâu

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Trei tineri au jefuit o benzinărie la Hânceşti, dar au fost prinşi în scurt timp de poliţie. Aceştia au mai fost implicaţi anterior într-o tentativă de furt.

CHIŞINĂU, 23 apr — Sputnik. Potrivit oamenilor legii, trei persoane necunoscute cu cagule pe cap, una dintre acestea fiind şi înarmată cu un pistol, au pătruns într-o stație Peco din or. Hânceşti. Aceştia i-au ameninţat pe operatori cu aplicarea violenţei, iar unul dintre angajaţi a fost chiar lovit cu un pistol în regiunea capului, după care au sustras peste 2 000 de lei.

Măsurile operative întreprinse de către ofițerii de investigații au dat rod, suspecții fiind identificați și reținuți, în scurt timp.

ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Hoţul care i-a spart maşina lui Chirtoacă a fost prins. Iată cine este

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat armele pe care indivizii le-au folosit la comiterea infracțiunilor: un pistol pneumatic, un pistol „pugaci", un cuțit și un baston.

În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că unul din făptași nu este la prima aventură d acest fel, el fiind implicat într-un caz similar comis în raionul Dondușeni în complicitate cu alți doi indivizi. Şi în acel caz a fost în joc o armă de foc, operatorul unei benzinării, în vârstă de 64 de ani, fiind ameninţat cu pistolul. Datorită reacției prompte a poliției, tentativa de jaf a fost curmată, iar indivizii reținuți.

Astfel, în cele două cazuri sunt cercetaţi cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, domiciliați în Dondușeni, Fălești și Hâncești, fiind suspectați de tâlhărie și tentativă de jaf, comise în oraşul Hâncești și în raionul Dondușeni

„Patru suspecți implicați în aceste infracțiuni au primit mandat de arest pentru 30 de zile, iar al cincilea urmează să fie anunțat în urmărire penală. Făptașii își recunosc vina pe deplin", comunică Inspectoratul General de Poliţie.

În ambele cazuri au fost inițiate cauze penale pentru tentativă jaf și tâlhărie, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Fluxul de știri
0