Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noul şef la Anticorupţie: lupta cu corupţia trebuie să înceapă de la mine

© Sputnik / Evgheni PanasencoГенеральная прокуратура Республики Молдова
Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul desemnat vineri de CSP la funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie a declarat că lupta cu corupţia va începe în primul rând în cadrul procuraturii de specialitate.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis să-l desemneze în funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie pe Viorel Morari, preşedintele Colegiului de calificare a procurorilor din cadrul Procuraturii Generale. 

Прокуратура по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine aspiră la funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie

Decizia a fost luată în urma unui concurs la care au participat cinci candidaţi. În cadrul concursului au fost prezentate planurile de dezvoltare strategică. Candidaţii au răspuns şi la întrebările membrilor CSP. Deliberările membrilor CSP au durat în jur de jumătate de oră şi au avut loc cu uşile închise.

„Am avut în faţa noastră candidaţi buni şi foarte buni”, a declarat preşedintele CSP, Mircea Roşioru.

În prima sa declaraţie pentru presă după decizia luată de CSP, Morari a declarat că lupta cu corupţia va începe în primul rând în cadrul Procuraturii Anticorupţie.

„Lupta împotriva corupţiei trebuie să înceapă în primul rând de la mine şi ulterior să se răsfrângă asupra procurorilor subalterni şi să se termine cu societatea. Responsabilitatea o poartă toţi”, a declarat Morari.

CSP va propune candidatura lui Morari procurorului general interimar Eduard Harunjen, care va  lua decizia finală. Mandatul procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie este de 5 ani.

Fluxul de știri
0