Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu a pus "Like" la "boroboaţa prorusă” a Alinei Zotea

© Alina Zotea, FacebookAlina Zotea, deputat din partea PL
Alina Zotea, deputat din partea PL - Sputnik Moldova
Abonare
Scandalurile se ţin ca scaiul de liberalii moldoveni. Se pare norocul acestora se înmulţeşte ca părul broaştei. Cea mai recentă „şotie liberală” îi aparţine deja renumitei Alina Zotea, pe care o critică o parte a presei de la Chişinău pentru o boroboaţă „prorusă” de la Consiliul Europei.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. Alina Zotea, deputatul din partea PL în Parlamentul Republicii Moldova, care este şi membră a delegaţiei ţării noastre la Consiliul Europei, a votat împotriva unui amendament care califica drept „ilegală” intrarea Crimeii în componenţa federaţiei Ruse.

Tânăra membră a legislativului moldovenesc are o explicaţie pentru felul cum a votat la APCE (în paranteze sunt cuprinse redactările sumare ale corespondentului Sputnik), iar liderul PL, Mihai Ghimpu, a pus un "Like" la postarea tinerei sale colege:

„Înainte să ajungă în dezbaterea plenului, Amendamentul 4 a fost discutat în Comisia de migraţie, refugiaţi şi persoane strămutate(,) din care fac parte. În urma discuţiilor, s-a  luat (ar fi fost corect să scrie „a fost luată”) decizia respingerii acestuia, întrucât prevederile acestuia sunt redundante(,) fiindcă nu există anexare nici legală, nici ilegală. Anexarea este anexare”, a scris Alina Zotea pe pagina sa de Facebook.

© Facebook, Print ScreenAlina Zotea îşi justifică votul de la Consiliul Europei
Alina Zotea îşi justifică votul de la Consiliul Europei - Sputnik Moldova
Alina Zotea îşi justifică votul de la Consiliul Europei

Totodată, portalul kp.md subliniază că Alina Zotea a fost singura persoană din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Consiliul Europei, care a votat împotriva acestui amendament.

Despre aceasta a menţionat şi blogherul Eugen Luchianiuc, care a publicat recent un material despre motivele pentru care Anişoara Loghin l-a părăsit pe logodnicul său, colegul de partid al Alinei Zotea, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

© Print Screen, blogul lui Eugen LuchianiucCum a votat Alina Zotea la APCE
Cum a votat Alina Zotea la APCE - Sputnik Moldova
Cum a votat Alina Zotea la APCE

 

Fluxul de știri
0