Ținta atacului pe aeroportul din Bruxelles erau cetățenii SUA, FR și Israelului

© Бельгийская полицияImaginea presupuşilor executanţi ai atacurilor teroriste din Bruxelles
Imaginea presupuşilor executanţi ai atacurilor teroriste din Bruxelles - Sputnik Moldova
Abonare
În urma analizei înregistrărilor fixate de camerele de supraveghere s-a constatat că teroriștii, după ce au studiat panoul zborurilor, s-au îndreptat în direcția ghișeelor care înregistrau zborurile spre trei țări concrete.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Scopul precis al teroriștilor-sinucigași, care au comis acum o lună actul terorist pe aeroportul din Bruxelles, poate fi dedus clar din acțiunile lor, au comunicat pentru presa belgiană surse ce s-au ocupat de analiza înregistrărilor camerelor de supraveghere.

„Cei trei teroriști care au intrat în clădirea aeroportului nu aveau de gând să comită un atac la întâmplare. Ei aveau scopuri concrete. Se vede cum la început ei studiază orarul plecărilor avioanelor, după care intenționat se îndreaptă spre ghișeele de înregistrare a pasagerilor care plecau spre Israel, Rusia și SUA", a declarat un expert care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Imaginea presupuşilor executanţi ai atacurilor teroriste din Bruxelles - Sputnik Moldova
Au fost identificaţi trei suspecţi în cazul exploziilor de la Bruxelles

În dimineața de 22 martie în aeroportul din Bruxelles au răsunat două explozii declanșate de doi teroriști-sinucigași: Ibrahim El Bakraoui, un belgian de 29 de ani, și Najim Laachraoui de 24 de ani. Complicele lor Mohamed Abrini, în vârstă de 30 de ani, care din anumite motive nu a urmat fapta celor doi, a fost arestat pe 8 aprilie. El a recunoscut că este acea „persoană cu pălărie" care apare în înregistrările camerelor de supraveghere din aeroport împreună cu ceilalți doi, cu doar câteva minute înainte de producerea exploziilor.

Cea de-a treia deflagrație s-a produs puțin mai târziu într-un vagon la stația de metrou „Malbek". Toate atentatele au fost revendicate de „Statul Islamic".

Fluxul de știri
0