Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au fost reținute persoane care pregăteau provocări pentru protestele de duminică

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a întreprins în ultimele zile un șir de acțiuni operative în scopul asigurării securității în timpul desfășurării mitingului organizat de opoziție pe 24 aprilie și a luat un șir de măsuri preventive necesare.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Poliția a reținut câteva persoane care puneau la cale provocări în timpul protestului planificat pentru 24 aprilie, a declarat vineri în cadrul unei conferințe de presă Alexandru Jizdan, ministrul de Interne al RM.

Liderii Platformei DA au anunțat din timp că vor desfășura un miting de protest antiguvernamental pe 24 aprilie. Vasile Năstase a menționat că în cadrul mitingului protestatarii vor cere demisia Guvernului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale. Totodată, pe internet au apărut declarații că în timpul protestelor ar putea avea loc incidente.

Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatîi prezice o bătălie decisivă pentru Moldova

Potrivit lui Jizdan, MAI a întreprins în ultimele zile un șir de acțiuni pentru ca protestul de duminică să decurgă pașnic. Este vorba inclusiv de măsuri preventive precum prevenirea unor acțiuni nelegale și violente, dar și a provocărilor.

„Până la momentul de față pentru  noi a fost important să întreprindem aceste măsuri care sunt în interesul atât al organizatorilor protestului, cât și al statului care este obligat să-și protejeze cetățenii. Ofițerii noștri au depistat unele încercări de organizare a acțiunilor agresive în timpul protestului. Actualmente continuă  activitatea de neutralizare a grupurilor care pregătesc intenționat astfel de acțiuni", a spus Jizdan.

Ministrul de Interne a comunicat totodată că, în baza materialelor colectate, deja au fost inițiate investigațiile ce vizează un grup de persoane care planificau să încalce ordinea publică și, în special, să atace polițiștii. În prezent investigațiile sunt în derulare de aceea, susține ministrul, va prezenta mai târziu detalii referitor la acest caz.

„Cerem organizatorilor să ia cunoștință detaliat de obligațiunile ce le revin. Răspunderea pentru faptul cum va decurge protestul cade pe umerii lor", a specificat Jizdan.

Acesta a dat asigurări că în sectoarele pe unde vor trece manifestanții va fi mobilizat un mare număr de polițiști, astfel încât să poată fi prevenită imediat orice încălcare a legii.

„Cei care încearcă să pună în pericol securitatea cetățenilor și integritatea averii statului vor răspunde în fața legii. Vor fi dislocate forțe destule pentru a păzi instituțiile de stat", conchis Ministrul de Interne.

Jizdan a preîntâmpinat  de asemenea că duminică circulația transportului în centrul capitalei va restricționat.

Fluxul de știri
0