Raport: o treime din copiii români cresc în familii sărace

© Sputnik / Алексей Куденко / Trecere la banca de fotografiiАшхабад
Ашхабад - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
România este printre țările europene cu cel mai ridicat nivel de lipsuri materiale pentru copii, se arată în raportul Centrului de cercetări socio-economice al Universității Bahcesehir din Turcia.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Peste 7 milioane, sau 36% dintre copiii turci, cresc în familii sărace, se menționează în raportul publicat joi de social-economice al Universității Bahcesehir (Istanbul), scrie RIA Novosti.

Курение в общественных местах - Sputnik Moldova
Semnal de alarmă pentru părinţi: copiii lor ar putea fuma, bea, consuma droguri

Potrivit raportului, numărul copiilor cu vârste sub 15 ani din Turcia, care cresc în condiții de lipsuri materiale, este cel mai mare din Europa.

Turcia este urmată de România, care înregistrează al doilea indicator negativ din Europa la acest capitol. Datele cercetării arată că 32% dintre copiii români sunt educați familii sărace, care duc lipsuri materiale acute.

Studiul plasează pe locul trei Ungaria, cu un procent de copii care cresc în familii sărace de 31,7 la sută.

Cei mai puțini copii care cresc în condiții de lipsuri materiale sunt în Suedia — 1,2%, Islanda și Norvegia — câte 1,5%.

„Cu toate că în Turcia indicatorul PIB pe cap de locuitor este mai ridicat decât într-o serie de state europene, în țară se înregistrează cel mai înalt nivel de lipsuri materiale printre copii din Europa", se menționează în raport.

Circa 40 la sută dintre copiii turci nu folosesc în cantitățile necesare proteine de origine animală, se mai precizează în studiu. Cea mai nesatisfăcătoare situație legată de sărăcie se înregistrează în estul și sud-estul Turciei.

Fluxul de știri
0