Salarii mai mari pentru românii cu venituri mici

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Abonare
Noul ministru al Muncii, Dragoş Pâslaru, şi-a asumat o nouă ordonanţă pentru creşterea salariior mici de la stat, precum şi eliminarea plafonului pentru indemnizaţiile de creştere a copilului.

BUCUREŞTI, 21 apr — Sputnik. Ministrul Muncii din România va discuta vineri cu sindicatele despre noua ordonanță de urgență privind salariile bugetarilor.

Banconote euro - Sputnik Moldova
Românii ar fi avut astăzi salarii de 4.000 de euro pe lună dacă...

Noile obiective asumate de noul ministru al Muncii, Dragoş Pâslaru, sunt mărirea salariilor mici de la stat şi eliminarea plafonului privind indemnizațiile de creștere a copilului.

Într-o conferință de presă, aceasta a anunțat că actul normativ va fi aplicat de la 1 august şi vizează doar majorarea veniturilor mici. Legea salarizării nu va fi înlocuită, ci doar completată.

„Fosta ordonanţă încerca să substituie legea cadru de salarizare schimbând grilele de la un cap la altul. Noua ordonanţă se concentrează doar pe zona masată în jurul salariului minim de 1.250 de lei, încercând să ridice doar pe cei cu salariile cele mai mici", a spus ministrul conform Digi24.

Astfel, salariul va fi dat după noua ordonanţă începând cu luna septembrie a acestui an. Discuţia cu sindicatele pe tema noii ordonanţe de urgenţă privind salariile bugetarilor va avea loc vineri.

Ministrul Muncii a mai precizat că tratează foarte serios şi eliminarea plafonului indemnizaţiei pentru mame. Aceasta ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie.

Fluxul de știri
0