Piaţa petrolului: extracţiile scad în pofida eşecului de la Doha

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaДобыча нефти
Добыча нефти - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă statisticile din SUA arată că rezervele americane de petrol au crescut, totuşi preţul petrolului a crescut pe parcursul zilei de miercuri din cauza informaţiilor despre faptul că volumele de extracţie au scăzut până la minimumul din 2014

CHIŞINĂU, 21 apr – Sputnik. Pe parcursul zilei de miercuri, preţul petrolului Brent a ajuns să coste până la 46,02 dolari. Dar acesta continuă să fie variabil. Despre asta informează Ria Novosti.

Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Negocierile de la Doha – un eşec total. Cotaţiile petrolului coboară brusc

Tot miercuri, Ministerul Energeticii al SUA a anunţat că rezervele de petrol comercial din ţară au crescut până la 15 aprilie curent cu 2,1 milioane de barili (au ajuns la 538,6 milioane de barili).

Între timp însă a scăzut substanţial extracţia de petrol în SUA. Astfel, pe parcursul unei săptămâni, volumul extracţiei a scăzut cu 24 de mii de barili, până la nivelul de 8,953 de barili în 24 de ore, ceea ce constituie cel mai jos nivel din octombrie 2014.

Anterior, experţii au atenţionat că ieftinirea petrolului va duce la falimentarea sau cel puţin la suspendarea activităţii multor companii mici.

Fluxul de știri
0