Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a fost abolită ştampila, dar numai pentru unele instituţii

© Sputnik / Владимир Песня / Trecere la banca de fotografiiŞtampilă
Ştampilă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dacă modificările aprobate de Guvern vor fi adoptate şi de Parlament, agenţii economici din Moldova vor avea dreptul opţional, dar nu obligaţia, de a utiliza şi/sau aplica ştampila în activitatea lor.

CHIŞINĂU, 20 apr – Sputnik. În cadrul şedinţei de miercuri, Guvernul a aprobat un set de modificări şi completări la unele acte legislative care prevăd anularea obligativităţii ştampilei pentru agenţii economici, anunţă serviciul de presă al Guvernului. Decizia finală urmează să fie aprobată de Parlament.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Premierul pare decis să elimine obligativitatea ştampilelor

Modificările stipulează expres dreptul opţional al agenţilor economici de a utiliza şi/sau aplica ştampila în activitatea lor.

Însă aceste prevederi nu se referă şi la instituţiile publice, pentru care ştampila rămâne a fi obligatorie din motiv că aceasta este o confirmare a unei acţiuni a statului, subliniază sursa citată.

Potrivit sursei, prin aceste modificări şi completări se urmăreşte ameliorarea climatului antreprenorial, îmbunătăţirea mediului investiţional local şi facilitarea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Anterior premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Justiţiei să iniţieze procedura de relansare a iniţiativei privind eliminarea obligativităţii ştampilei pe contracte şi alte acte ale agenţilor economici. Această decizie face parte din Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei reformei cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013-2020.

Fluxul de știri
0