ONU avertizează: populația României se va reduce cu peste 14% până în 2050

© Sputnikoameni люди
oameni люди - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Organizația Națiunilor Unite (ONU) a înrăutățit, din cauza politicilor demografice desfășurate, prognoza demografică a României până în anul 2050. Cifrele prezentate sunt alarmante, iar rata de diminuare una galopantă.

BUCUREŞTI, 20 Apr — Sputnik. Raportul ONU de anul trecut privind rata demografică a României arăta că până în 2050 numărul cetățenilor români se va reduce de la 19 milioane de locuitori, în prezent, până la 15 milioane.

трудоустройство - Sputnik Moldova
Alarmant: 600 de mii de șomeri în România, la sfârșitul anului trecut

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a înrăutăţit între timp creşterea nataliăţii.

Datele publicate luna aceasta arată că populația României se va reduce până la 14,5 milioane, dacă politicile demografice nu se schimbă. În scădere deci cu 500.000 de locuitori faţă de anul trecut.

Cercetatorii ONU trag un semnal de alarmă şi propun o soluţie guvernanţilor: să întrebe cuplurile fără copii ce le-ar stimula să aibă urmaşi.

În anul 1990 populația României constituia 23 de milioane. După Revoluţie a urmat declinul şi s-a ajuns astăzi la doar 19,9 milioane de români. Sunt 27 de ani consecutivi de reducere a numărului de locuitori.

Ce a contribuit la o prăbuşire de peste 14%?

Migraţia masivă a tineretului e pe primul loc. Aceştia au plecat din ţară din cauza sărăciei şi a nesiguranţei zilei de mâine. Pe locul doi e faptul că nu se mai concep copii decât după vârsta de 25 de ani.

În 1990 numărul de nou-născuţi era de 750 la 1000 de femei. Azi vârsta la care o femeie devine mamă e între 27 şi 30 de ani. Doar 300 de copii se mai nasc la mia de femei.

Din nefericire, dacă ar fi luate măsuri de redresare demografică anul acesta, populaţia ar putea reveni la creştere abia peste 60 de ani.

Fluxul de știri
0