„Echipament corespunzător” pentru protestul de la Chișinău din 24 aprilie

© Sputnik / Miroslav RotariProteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 Usatîi Усатый
Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 Usatîi Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Acţiunea de protest, planificată în capitala Republicii Moldova pentru 24 aprilie, are drept scop declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Organizatorii au îndemnat participanţii la eveniment să se echipeze corespunzător, pentru un eventual protest de durată.

CHIŞINĂU, 20 apr – Sputnik. Reprezentanţii Platformei DA au anunţat că la protestul din data de 24 aprilie curent, care va avea loc în capitala Republicii Moldova începând cu ora 12, va veni un număr foarte mare de cetăţeni.

Potrivit organizatorilor, participanţii la această acţiune vor îndemna guvernarea să demisioneze şi să declanşeze alegeri parlamentare anticipate în paralel cu alegerile prezidenţiale.

„Scopul acestei manifestări de protest este determinarea guvernării să dizolve parlamentul şi să stabilească data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare în termen de 2 luni”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Sergiu Tofilat.

Agricoltura - Sputnik Moldova
Agricultorii amenință cu proteste

Potrivit lui Tofilat, actuala componenţă a parlamentului nu reprezintă voinţa poporului şi din acest considerent una dintre principalele revendicări ale protestatarilor este organizarea unui scrutin anticipat pentru legislativul ţării.

Exponentul Platformei DA a mai spus că reprezentanţii delegaţi de protestatari vor merge la reprezentanţii guvernării ca să stabilească data alegerilor anticipate.

„E posibil ca protestele să dureze mai multe zile la rând. De aceea îi îndemnăm pe oameni să se echipeze corespunzător”, au mai spus organizatorii.

Totodată, un alt exponent al Platformei DA, Chiril Moţpan, a declarat că manifestaţiile de protest care vor începe la 24 aprilie vor fi paşnice şi legale.

Fluxul de știri
0