Sondaj: unirea Moldovei cu România să se decidă prin referendum

© Sputnik / Мирослав РотарьМарш унионистов 27 марта
Марш унионистов 27 марта - Sputnik Moldova
Abonare
Sub 50% dintre români consideră că o eventuală unire a României cu Republica Moldova ar trebui să se facă prin referendumuri în cele două state, iar 31,2% cred că intrarea României în Uniunea Europeană nu a adus beneficii ţării, relevă sondajul realizat de INSCOP Research.

BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik. Un sondaj recent arată că 39,7% dintre români consideră că unirea cu Republica Moldova ar aduce mai multe avantaje României, iar 28,5% afirmă contrariul, transmite Agerpres.

Potrivit sondajului realizat de INSCOP Research, în perioada 21 — 28 martie, 48,8% dintre români consideră că o eventuală unire cu Moldova ar trebui să se decidă prin referendumuri organizate simultan în cele două țări. Doar 24,7% consideră că o eventuală unire ar trebui să se realizeze prin decizii votate în ambele Parlamente, iar 26,5% au declarat că "nu știu" sau "nu răspund".

Социологический опрос - Sputnik Moldova
SONDAJ: Românii cred că ţara se prăbuşeşte

Relevant este că 39,7% dintre cei chestionați consideră că unirea ar aduce avantaje României, în timp ce 28,5% afirmă că unirea nu ar aduce vreun avantaj. Nu au răspuns sau nu au știut ce să răspundă 31,8%.

Referitor la părerea despre integrarea României în Uniunea Europeană, 50,3% dintre români consideră că aderarea a adus avantaje, în timp ce 31,2% sunt de părerea că aderarea a adus dezavantaje. 18,4% nu au răspuns la întrebare.

Din sondaj mai reiese că doar 13% din populație consideră că România a avut cel mai mult de câștigat de pe urma aderării la UE, în timp ce 9,9% consideră că nimeni nu a avut de câștigat.

Barometrul a fost realizat pe un eșantion de 1.063 de persoane din populația majoră a României.

Fluxul de știri
0