Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Moldsilva” recomandă să evităm timp de două săptămâni picnicurile la pădure

© Sputnik / Rodion ProcaPadure
Padure - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada tratărilor chimice a circa 7,5 mii de hectare de plantații verzi, pentru a combate dăunătorii, cetățenilor li se recomandă să ocolească aceste zone.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. În legătură cu efectuarea lucrărilor de combatere a dăunătorilor, agenția „Moldsilva" le recomandă cetățenilor ca, pe parcursul a două săptămâni, să nu culeagă ciuperci și să nu meargă la odihnă în pădurile care vor fi supuse tratamentului chimic.

米国、100歳の夫が妻を斧で殺害し、自殺 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte păduri vor mai fi tăiate în Moldova, până vor fi interzise defrișările

Potrivit datelor departamentului, în total 43,8 mii ha de pădure din ţară sunt expuse acțiunii dăunătorilor. Din această suprafață, 10,9 mii ha necesită măsuri de protecție, deoarece acolo sunt înregistrate focare de infecție.

În acest an vor fi tratate 7,5 mii ha de pădure: 1066 ha în Chișinău, 580 ha la Nisporeni, 1846 ha la Orhei, 850 ha la Rezeni și 3135 ha la Strășeni.

Lucrările de tratare chimică se vor desfășura de la 20 aprilie până la 1 mai. În perioada respectivă se recomandă ca stupii să fie închiși, iar proprietarii de gospodării să nu-și lase libere animalele domestice.

Unul dintre cei mai periculoși dăunători ai pădurilor este omida păroasă a stejarului care atacă peste 200 de specii de plante. Acest dăunător, împreună cu alte insecte omnivore, precum molia verde, prezintă un pericol serios pentru plantațiile agricole și forestiere.

Fluxul de știri
0