Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți dolari pot fi scoși din Transnistria

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaвалюта
валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit noilor reguli, de pe teritoriul Transnistriei vor putea fi scoși fără niciun fel de restricţii doar 1000 de dolari SUA.

TIRASPOL, 19 apr — Sputnik, Irina Leahova. De la 20 aprilie, în partea stângă a Nistrului intră în vigoare noile reguli de scoatere a valutei străine în numerar de către persoanele fizice. Astfel, suma care va putea fi scoasă fără prezentarea unor documente suplimentare ce permit acest lucru se va reduce de la 5000 la 1000 de dolari americani.

"La scoaterea valutei în numerar din Transnistria, care depășește suma de 1000 de dolari SUA, persoanele fizice vor trebui să prezinte organelor vamale "Permisiunea de scoatere a obiectelor de preț în valută străină" şi/sau declarația vamală care confirmă introducerea în Transnistria a valutei străine în numerar şi cecurilor pentru valută străină", comunică serviciul de presă al departamentului vamal al regiunii.

"Permisiunea pentru scoaterea obiectelor de preț în valută străină" se eliberează în ordinea stabilită de reprezentantul abilitat al băncii, în baza documentelor care confirmă că mijloacele bănești în valută străină au fost introduse anterior sau transferate în Transnistria, dar și la primirea mijloacelor bănești decontate în valută străină pentru cheltuieli de deplasare.

Fluxul de știri
0