Sondaj: mass-media reflectă părtinitor infracțiunile migranților

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaБеженцы с Ближнего Востока в Мюнхене
Беженцы с Ближнего Востока в Мюнхене - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Europei de Vest se interesează de tema criminalităţii în mediul imigranţilor de muncă şi a refugiaţilor, dar sunt sceptici în ceea ce priveşte obiectivitatea reflectării acestea în mass-media.

CHIŞINĂU, 19 apr – serviciul de presă Sputnik. Potrivit datelor sondajului Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia), marea majoritate a populației Germaniei (68%), Franței (67%) și aproape jumătate din populația Marii Britanii (46%) consideră că informația pe care o prezintă mass-media și autoritățile din țările lor cu privire la infracțiunile săvârșite de migranți nu este obiectivă. Rezultatele respective au fost obţinute în cadrul sondajului realizat de companiile de investigații „Populus” și „Ifop” pentru Agenția de Știri și Radio Sputnik.

Ctăţenii Franţei sunt cel mai puțin înclinați să dea crezare autorităților și mijloacelor de informare în masă din propria țară: doar 17% dintre francezi consideră că informația care li se pune la dispoziție despre infracțiunile care ar fi putut fi comise de migranți este obiectivă. În Germania procentul celor care au încredere în mass-media și autoritățile din țara lor este ceva mai mare (25%), iar în Marea Britanie 36 la sută dintre respondenți dau crezare informației cu privire la infracțiunile comise de migranți.

Datele sondajului au demonstrat că majoritatea europenilor sunt bine informați în această privință: doar 7% în Germania, 16% în Franța și 18% în Marea Britanie au spus că le vine greu să răspundă la această întrebare.

În Marea Britanie și Germania sondajul a fost realizat de către compania de investigații „Populus" de la 3 la 4 februarie 2016. În Franța sondajul a fost efectuat de cea mai mare companie de investigații „Ifop", între 3 şi 5 februarie 2016. Au participat în total  3556 respondenți: 1047  în Marea Britanie, 1010 în Germania și 1499 în Franța. Eșantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă și geografie.

© SputnikCâți europeni consideră că autoritățile și mass-media nu prezintă obiectiv informația privind infracțiunile comise de imigranți?
Câți europeni consideră că autoritățile și mass-media nu prezintă obiectiv informația privind infracțiunile comise de imigranți? - Sputnik Moldova
Câți europeni consideră că autoritățile și mass-media nu prezintă obiectiv informația privind infracțiunile comise de imigranți?

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik. Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Puteţi vedea aici şi alte cercetări realizate de Sputnik.Opinii >>>

Fluxul de știri
0