Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

ANSA: Consumul legumelor cu nitrați nu poate fi letal

Abonare
Doar consumul excesiv (50-100 kg) de legume care conțin nitrați poate fi letal. Declarația îi aparține directorului general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi.

Gheorghe Gaberi a făcut această precizare după ce în presă au apărut mai multe articole despre cazul tragic care a avut loc pe 12 aprilie în satul Crihana Veche, Cahul. Atunci, o întreagă familie a ajuns la spital după ce a mâncat castraveți și ridiche. Ca urmare, tatăl vitreg și fiica, în vârstă de doar șase ani, au decedat. Despre această problemă s-a discutat și la ședința din 13 aprilie a Guvernului, premierul Pavel Filip solicitând Agenției să investigheze dacă legumele din comerț pun sau nu în pericol sănătatea consumatorilor. Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, a precizat că o persoană ar putea muri doar după consumul a 50-100 de kg de legume care conțin nitrați.

ANSA: Consumul legumelor cu nitrați nu poate fi letal

 

Fluxul de știri
0