Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cutremurul din Ecuador: operațiune de salvare și imagini cu ruine

Abonare
Un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter, soldat cu moartea a circa 300 de persoane, s-a produs sâmbătă în Ecuador. Urmăriți în imaginea video cum acordă salvatorii ajutor victimelor și caută supraviețuitori printre dărâmături.

Numărul victimelor cutremurului care s-a produs în Ecuador a crescut până la 272, transmite agenția Reuters, cu referire la președintele țării, Rafael Correa.

În legătură cu această calamitate naturală, pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de urgență. „Acest număr, cu siguranță, va crește și, probabil, semnificativ", a declarat Correa.

Președintele Ecuadorului a sosit la Manta, oraș situat în zona cea mai afectată de cutremur. La momentul de față continuă lucrările de salvare a celor rămaşi sub ruinele clădirilor aflate la pământ.

Printre orașele care au avut cel mai mult de suferit de pe urma cutremurului se numără Pedernales unde s-au prăbușit până la 80% din clădiri. Postul de radio „Equinoccio"  transmite că unda seismului a dărâmat hoteluri cu multe etaje, restaurante, blocuri locative.

A fost distrus și centrul orașului Portoviejo, fiind avariate câteva supermarketuri, S-a prăbușit un pod auto în cel mai mare oraș al țării, Guayaquil.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a fost înregistrat în Ecuador sâmbătă seara, epicentrul fiind la distanța de 28 km sud-est de localitatea Muisne, la o adâncime de 20,2 km.

Fluxul de știri
0