Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cinci secole – într-o singură încăpere

© Sputnik / Мирослав РотарьФлаг Республики Молдова drapel
Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Abonare
O expoziţie de drapele vechi moldoveneşti din secolele XV-XX a fost expusă în ajunul Zilei Drapelului de Stat, marcată la 27 aprilie.

CHIŞINĂU, 17 apr – Sputnik. Colecţia de drapele a Muzeului Serviciului Vamal a fost expusă în incinta Centrului pentru Copii şi Tineret.

La 27 aprilie, Moldova marchează Ziua Drapelului de Stat – moment istoric care a devenit simbol al identităţii naţionale. Drapelul este o mărturie a celor care au văzut parcursul nostru de consolidare a statalităţii.

Cu această ocazie, Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova în parteneriat cu Muzeul Serviciului Vamal au organizat în incinta Centrului pentru Copii şi Tineret din comuna Budeşti, municipiul Chişinău o expoziţie de drapele vechi moldoveneşti din secolele XV-XX.

Drapelele fac parte din bogata colecţie a Muzeului Serviciului Vamal al Republicii Moldova, care aparţine colecţionarului Petru Costin, ale cărui lucrări sunt incluse în Cartea Recordurilor Guiness. 

Scopul acestei acţiuni constă în cultivarea în rândul populaţiei, în special a tineretului, a sentimentului patriotic, a conştiinţei şi demnităţii naţionale, a sentimentului datoriei civice faţă de patrie şi popor.

Fluxul de știri
0