Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O companie avia din Moldova va plăti pentru neglijarea intereselor unui pasager

© Sputnik / Evghenii PanasencoМеждународный аэропорт Кишинев
Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Supremă de Justiție a emis o hotărâre prin care o companie avia din Moldova este obligată să achite unui consumator o sumă de bani pentru prejudiciul moral adus.

CHIŞINĂU, 16 apr — Sputnik. O femeie din Moldova va primi o compensaţie bănească în sumă de 2 mii de lei de la o companie aeriană care nu a anunţat-o din timp că cursa la care avea bilet se reţine.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a intervenit într-un proces de judecată ca intervenient, pentru a susține un consumator să încaseze prejudiciu moral. Curtea Supremă de Justiție a emis o hotărâre prin care un agent economic este obligat să achite unui consumator suma de 2000 lei pentru prejudiciul moral adus, ca urmare a nerespectării termenului de examinare a reclamației și neachitare a compensației în modul stabilit. 

Air Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii nu se mai tem să zboare cu avionul

Femeia a procurat de la un centru de vânzări un bilet avia tur-retur pentru o călătorie. Din motive necunoscute, cursa a fost anulată de două ori, fapt despre care pasagerul consumator nu a fost anunțată preventiv. Consumatorul a înaintat o reclamaţie către agentul economic, solicitând repararea prejudiciului moral, însă nu primit nici un răspuns.

Așteptând termenul de 14 zile, consumatorul a depus o petiție la APC în urma căreia a fost emisă o prescripție cu privire la înlăturarea neconformităților, și anume, nerespectarea termenului de examinare a reclamației și neachitarea compensației în modul stabilit. Agentul economic respectiv a ignorat și acest lucru, fapt pentru care a fost atacat în judecată.

În urma unui lung proces judiciar, Curtea Supremă de Justiției a emis o hotărîre prin care a obligat agentul economic să achite consumatorului suma de 2 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor îndeamnă agenții economici care primesc petiții de la consumatori, să acorde maximă atenție la etapa adresării acestora întru soluționarea pe cale amiabilă a pretențiilor înaintate și respectiv pentru evitarea cheltuielilor suplimentare.

 

Fluxul de știri
0