Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Raid antiterorist al ofiţerilor SIS la două centre comerciale din Chişinău

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate au descins la două centre comerciale din Chişinău, operaţiunea face parte din exerciţiul antiterorist „Radiu 2016".

CHIŞINĂU, 16 apr — Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate, de comun cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei şi Agenţia Naţională de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice, a desfăşurat exerciţiul antiterorist „Radiu 2016". Evenimentul a avut loc în două centre comerciale din Chişinău. 

СИБ SIS - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Serviciul de Informaţii şi Securitate al Moldovei va fi lichidat

Ofiţerii SIS şi-au propus ca în cadrul exerciţiului de simulare a unor situaţii de criză cu tentă teroristă să identifice cele mai optime soluţii de cooperare şi interoperabilitate între subunităţile specializate ale autorităţilor participante.

„Exerciţiul antiterorist face parte din complexul de activităţi teoretico-practice, desfăşurate de către SIS la nivel naţional în vederea pregătirii şi instruirii efectivului împuternicit cu asemenea atribuţii, perfecţionării sistemului de interacţiune şi schimb de informaţii între organele de ocrotire a normelor de drept", anunţă SIS.

În cadrul exerciţiului a fost supus verificărilor nivelul de asigurare a protecţiei şi pazei la obiectivele de aglomerare în masă, precum şi testate mecanismele de alertă şi reacţionare. În timpul acţiunilor, participanţii au întreprins diverse măsuri speciale în cadrul cărora au avut misiunea de a identifica obiecte suspecte şi de a recunoaşte în mulţime persoane dubioase.

 

Fluxul de știri
0