Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip ştie ce e de făcut pentru un mediu de afaceri atractiv, dar...

© Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip în vizită la parcul industrial din Străşeni, CAAN
Pavel Filip în vizită la parcul industrial din Străşeni, CAAN - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean Pavel Filip susţine că ştie exact ce trebuie făcut în ţara noastră pentru ca mediul de afaceri să devină atractiv, dar menţionează că există două probleme mari care fac nai dificilă realizarea acestor obiective.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a afirmat vineri în cadrul vizitei de lucru la Parcul Industrial CAAN din Străşeni că ştie exact ce are de făcut pentru ca mediul de afaceri din Moldova să devină atractiv. Totodată, el a subliniat că avem două probleme mari şi anume corupţia şi birocraţia, informează serviciul de presă al Guvernului.

Завод - Sputnik Moldova
Parcurile industriale din RM vor forma o asociaţie de profil

Pentru a depăşi aceste două probleme Pavel Filip susţine că „avem nevoie de stabilitate și să ducem la bun sfârşit reformele începute”.

Şeful Guvernului a ţinut să sublinieze că deja au fost luate mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri. El a amintit despre moratoriul la controalele de stat, anularea a 169 de ordine în serviciul vamal, care permiteau interpretări şi lăsau loc pentru corupţie, deblocarea accesului la sursele din creditul preferenţial polonez şi altele.

El a promis că vor urma şi alte acţiuni de susţinere a întreprinzătorilor.

Fluxul de știri
0