Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce are în comun Botezul Poloniei cu agenda europeană a RM

© studytoeu.comPolonia, oraşul Poznan, catedrala
Polonia, oraşul Poznan, catedrala - Sputnik Moldova
Abonare
Polonia celebrează la 15 aprilie un eveniment de mare importanţă pentru istoria sa şi anume creştinarea poporului polonez. La acţiunile solemne dedicate evenimentului va participa şi spicherul moldovean, Andrian Candu.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Andrian Candu participă la manifestările solemne organizate cu prilejul celebrării a 1050 de ani de creştinarea Poloniei. Evenimentul mai poartă denumirea istorică de „Botezul Poloniei”, a anunţat serviciul de presă al Parlamentului.

波兰国家选举委员会公布总统选举第一轮投票结果 - Sputnik Moldova
Oficial polonez: nu mai facem "politica de negri" cu SUA

Sursa a menţionat faptul că „Botezul Poloniei” marchează atât începutul creştinării acestei ţări, cât şi perioada care, potrivit unor istorici, ar reprezenta şi începutul statului polonez.

Andrian Candu va participa la slujba religioasă de la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Poznan, care va fi oficiată cu ocazia acestui eveniment.

Totodată, sursa citată subliniată că „în marja evenimentului, Președintele Parlamentului va avea întrevederi cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, Mareșalul Sejm-ului polonez, Marek Kuchciński, Vicepreședintele Bundestagului Germaniei, Johannes Singhammer”, iar „principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul discuțiilor vizează implementarea agendei europene a Republicii Moldova și consolidarea relațiilor de cooperare și sprijin între legislative”.

Fluxul de știri
0