Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

15.04, la ora 12.00 Cartea Roșie a Moldovei: cum să păstrăm natura țării

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaГрибы опята в лесу.
Грибы опята в лесу. - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit savanților, în Moldova crește rapid numărul de specii de plante, de ciuperci și animale, care se află în pericol de dispariție. În cadrul evenimentului, experții vor evalua potențialul natural al Moldovei și potenţialele pericole pentru flora și fauna țării.

La 15 aprilie, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: "Cartea Roșie a Moldovei. Cum să păstrăm natura țării". În Moldova a apărut ediția a III-a a Cărții Roșii, pregătită în baza cercetărilor unui grup de savanți, colaboratori ai Grădinii Botanice și Institutului de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei.

Засуха в Челябинской области - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ecolog: În Moldova, secetele se vor repeta o dată la doi ani

Ultima ediție include 208 specii de plante și ciuperci și 219 specii de animale, ceea ce este cu mult mai mult decât în ediţiile anterioare (1978 și 2001). Potrivit savanților, în Moldova crește repede numărul speciilor de plante, ciuperci și animale care sunt ameninţate de pericolul dispariției. Experții vor evalua potențialul natural al Moldovei și eventualele pericole pentru flora și fauna țării.

La eveniment vor participa:

— Laurențiu Ungureanu, vicedirectorul Institutului de zoologie al AȘM;

— Ilia Trombițchi, conducătorul Asociației internaționale a păstrătorilor Nistrului Eco-Tiras.

Acreditarea:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003

Bd. Ștefan cel Mare, 202, et.4.

Fluxul de știri
0