Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primul ministru din Guvernul României care şi-a dat demisia

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочие место
Рабочие место - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Bucureşti a rămas fără un ministru. Este vorba despre ministrul Muncii care nu a fost de acord cu noua politică salarială.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Ministrul român al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ana Costea, şi-a dat demisia. Cererea de eliberare i-a fost acceptată de premierul Dacian Cioloş. 

Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentarii români au acordat vot de încredere Guvernului Cioloş

„În perioada imediat următoare voi înainta domnului preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, a declarat premierul de la Bucureşti.

Costea va rămâne în funcţie până la 18 aprilie. Demisia sa a fost motivată de noua ordonanţă de salarizare din sistemul bugetar. Costea a declarat că îşi va da demisia dacă acest document nu va fi retras.

Potrivit presei din România, ordonanţa ar limita sporurile la 30% din salariu în condiţiile în care acum acestea pot fi nelimitate.

Aceasta este prima demisie în Guvernul Cioloş, învestit în funcţie în luna noiembrie a anuli trecut.

Fluxul de știri
0