Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Microbuze cu defecţiuni tehnice, pe rutele interurbane

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţii de circulaţie au documentat mai multe microbuze care circulă pe rute interurbane cu un şir de defecţiuni tehnice.

CHIŞINĂU, 14 apr – Sputnik. De la începutul acestui an, pe traseele naţionale s-au produs 41 de accidente rutiere cu implicarea transportului public.

Conform datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), în aceste accidente au murit şase persoane, iar 50 s-au ales cu diverse traumatisme. 

Accident hincesti - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Accident pe traseul Chișinău-Hâncești cu implicarea unui microbuz de rută

În nouă accidente rutiere au fost implicate autobuzele şi troleibuzele, în 15 – microbuzele, iar 17  accidente s-au produs din vina taximetrelor.

În cadrul unui raid al poliţiştilor de patrulare la Gara de Sud din Chişinău au fost documentate 15 cauze contravenţionale. Cele mai multe nereguli tehnice au fost depistate la sistemul de frânare, la mecanismul de direcţie și la dispozitivele de semnalizare.

„De asemenea, conducătorii auto care transportă zi de zi pasageri exploatează vehiculele reutilate fără autorizaţia de rigoare sau care nu au fost supuse reviziei tehnice, cu geamurile umbrite sau cu numerele de înmatriculare ce nu au fost înmatriculate în modul stabilit”, comunică INP.

Asemenea acţiuni vor avea loc în toate gările auto din ţară.

Fluxul de știri
0