Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șevciuk neagă că și-ar fi însușit 100 mil de dolari din haznaua transnistreană

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul regiunii a calificat drept minciună învinuirile aduse de vicespicherul parlamentului nerecunoscutei republici, cum că banii din buget ar fi dispărut prin eforturile prietenilor săi și a funcționarilor de stat locali.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Șeful administrației transnistrene, Evghenii Șevciuk a respins învinuirile vicespicherului parlamentului din nerecunoscuta republică nistreană, Galina Antiufeeva, care l-a îndemnat luni să întoarcă în visterie cei 100 de milioane de dolari. Potrivit acesteia "banii au fost însușiți în urma activității funcționarilor de stat și prietenilor" lui Șevciuk.

Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov: Transnistria trebuie să facă parte dintr-o Moldovă integră şi neutră

"Este o minciună sfruntată pa care aș aprecia-o ca trecere a unor lideri politici la o etapă preelectorală activă sau chiar realizarea unei campanii prezidențiale", le-a spus Șevciuc  jurnaliștilor.

Potrivit acestuia, asemenea declarații nu vor rămâne fără atenția organelor de control și de drept.

"Pe toate faptele declarate, la timpul respectiv, după încheierea controlului, administrația președintelui, organele abilitate vor prezenta întregul volum de informație. Vreau să spun că cea mai mare parte din această informație este departe de adevăr", a subliniat Șevciuk.

Transnistria, 60 la sută din locuitorii căreia sunt ruși și ucraineni, a insistat să iasă de sub controlul Chișinăului încă până la destrămarea URSS, fiind îngrijorată de faptul că Moldova se va uni cu România. În 1992, după o încercare nereușită a autorităților din Moldova de a rezolva problema prin forță, Transnistria a devenit un teritoriu care, practic, nu mai este controlat de Chișinău.

Fluxul de știri
0