Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Drăguţanu va fi invitat la judecată să-l apere pe Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Попа
Игорь Попа - Sputnik Moldova
Abonare
Avocaţii lui Vlad Filat urmează să treacă la ofensivă în procesul penal intentat împotriva fostului premier. Marţi, Igor Popa a precizat că numărul martorilor apărării este mare, iar printre aceştia se va prezenta în faţa judecătorilor şi fostul Guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu.

CHIŞINĂU, 12 apr – Sputnik. Marţi au fost audiaţi ultimii martori din partea acuzării, iar procurorul a prezentat lista probelor care îl inculpă pe Filat. Începând cu ziua de miercuri, în faţa judecătorilor vor începe a se prezenta martorii apărării, printre care şi fostul Guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu. Despre aceasta a anunţat marţi avocatul Igor Popa.

„Astăzi au fost examinate documente şi alte mijloace de probă din part acuzării. Au fost examinate şi unele corpuri delicte”, a spus avocatul.

Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Politică
Se apropie ziua verdictului final în cazul Filat

Totodată, el a subliniat că şedinţele de judecată în cazul fostului premier au loc cu o mare rapiditate.

„Ca să vă convingeţi vă dau un exemplu. Astăzi procurorul a pus pe masa judecătorului probele acuzării, fiind vorba despre o mulţime de volume, şi toate au fost examinate. Asta vine în contradicţie cu principiile şi logica procedurii penale. A fost încălcat şi principiul contradictorialităţii. Nouă nu ni s-a permis să atragem atenţia asupra unor nereguli legate de probele prezentate”, a specificat Igor Popa.

El a mai declarat că va continua să ceară ca şedinţele de judecată în cazul lui Vlad Filat să fie publice.

„Aşteptăm ca în faţa instanţei de judecată să compară martorii apărării. Va apărea şi fostul Guvernator al Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu”, a precizat avocatul.

Totodată, Igor Popa a informat jurnaliştii că şi alţi funcţionari cu înalte funcţii în stat, care au fost responsabili direct de frauda bancară, vor fi citaţi în faţa judecătorilor.

Avocatul a menţionat că apărarea lui Filat cere ca şedinţele să se desfăşoare cu o frecvenţă de cel mult două pe săptămână, ca să reuşească să pregătească acţiunile de apărare.

Referindu-se la numărul martorilor pe care îi va chema apărarea, Igor Popa a menţionat că este vorba de mai mult de 30 de persoane.

Fluxul de știri
0