Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă dacă pui pe foc haşiş capturat la Leuşeni

© Poliţia de Frontieră a RMNimicirea substanţelor narcotice prin ardere
Nimicirea substanţelor narcotice prin ardere - Sputnik Moldova
Abonare
Cele peste 800 de brichete de haşiş, care au fost capturate acum doi ani la punctul de trecere a frontierei Leuşeni, au fost puse pe foc de poliţişti. Substanţa narcotică a fost păstrată timp de doi ani într-o încăpere specială.

CHIŞINĂU, 12 apr – Sputnik. Angajaţii Poliţiei de Frontieră au supus nimicirii prin ardere circa 80 de kilograme de haşiş. Aceste substanţe narcotice au fost depistate la punctul de trecere Leuşeni acum doi ani. Substanţele narcotice au fost făcute scrum.

Ситуация в городе Ош - Sputnik Moldova
Un cetățean moldovean, prins cu haşiş la frontiera Republicii Belarus

Serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră informează că cele 800 de brichete de haşiş au fost nimicite în baza sentinţei definitive a Judecătoriei Hânceşti. Aceeaşi instanţă a decis că moldoveanul care a fost prins în timp ce încerca să introducă drogurile în ţară va sta nouă ani într-o închisoare de tip închis. Sursa a mai precizat că până în prezent cele 800 de brichete au fost păstrate în camera corpurilor delicte a Departamentului Poliției de Frontieră.

Poliţia de Frontieră aminteşte că la data de 1 februarie 2014, pentru valorificarea unei informații operative, ofițerii de investigații și cei de la urmărire penală ai Poliției de Frontieră au oprit la intrarea în țară prin punctul de trecere Leușeni un microbuz de model Mercedes Sprinter, la volanul căruia se afla un moldovean de 42 de ani. În timpul verificării fizice a mijlocului de transport au fost depistate în locuri special amenajate circa 80 de kilograme de haşiş. În baza celor descoperite și a informațiilor acumulate până la reținere a fost pornită o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 217/1 alin.(4) lit.(d) și art.248 alin.(5) lit.b) Cod Penal al Republicii Moldova.

 

 

Fluxul de știri
0