Opinie de la Moscova: România nu mai e stat suveran

© Sputnik / Виталий Савельев / Accesați arhiva multimediaБухарест
Бухарест - Sputnik Moldova
Abonare
România, din punct de vedere geopolitic, nu eixstă; integrarea în spaţiul euro-atlantic echivalează cu intrarea în lumea post-creştină, a spus un politolog de la Moscova.

BUCUREŞTI, 12 Apr — Sputnik. Suveranitatea popoarelor este distrusă de structurile şi organizațiile integrării euro-atlantice, a declarat Aleksandr Bovdunov, politolog şi conducător al centrului analitic Katehon din Moscova.

Музей-усадьба Мураново имени Ф.И.Тютчева - Sputnik Moldova
Politolog rus: limba română este mai mult decât o limbă (VIDEO)

În ultimii 10 ani Rusia şi-a schimbat complet atât viziunea despre lume, cât şi doctrina politicii externe. După căderea URSS-ului, Moscova a înţeles că unipolaritatea şi bipolaritatea sunt viziuni înguste asupra stabilităţii economice a naţiunilor. Aleksandr Bovdunov, unul dintre politologii noului val de la Kremlin, a declarat într-un dialogul recent cu jurnalistul de la Chișinău Iurie Roşca că ţara sa promovează politica multipolară.

"Dacă noi vorbim despre posibilitatea acestui rol care poate fi jucat de Republica Moldova, trebuie să specificăm despre ce domeniu vorbim. Dacă vorbim despre domeniul politic sau geopolitic, există polul rusesc. Rusia este stat suveran, este stat independent, ea vrea să joace un rol important în lume şi în Europa de Est, dar şi în Europa de Vest. Rusia promovează politica multipolară", a afirmat Bovdunov.

El a mai spus că România nu există din punct de vedere geopolitic. România nu este o ţară suverană pentru că integrarea în spaţiul euro-atlantic presupune anularea independenţei şi implementarea dogmelor post-creştine.

"Dacă vorbim despre polul român, din punct de vedere geopolitic el nu există. România nu este acum ţară independentă, suverană. Ea este parte a lumii euro-atlantice. Ea este subjugată de Statele Unite. Şi din acest punct de vedere România nu poate să propună nimic Republicii Moldova. România este o unealtă a integrării euro-atlantice. Dar despre integrare în ce Europă vorbim? Şi acum vorbim despre domeniul valorii. Integrarea în lumea euro-atlantică este egală cu integrarea în lumea post-creştină, seculară; lumea în care tradiţiile şi valorile principale ale creştinismului sunt negate şi distruse total. Şi suveranitatea poporului nu există", a punctat politologul rus.

Fluxul de știri
0