Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un elicopter rusesc s-a prăbușit în Siria. Piloții au decedat

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaВертолет Ми-28Н
Вертолет Ми-28Н - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit informației Ministerului Apărării din Rusia, aparatul de zbor nu a fost doborât cu focuri de armă. Cadavrele piloților au fost deja găsite și aduse la baza aeriană rusească din Hmeymim.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. În zona orașului sirian Homs s-a prăbușit un elicopter al forțelor armate ruse Mi-28H "Vânătorul nocturn". În urma incidentului, ambii piloți şi-au pierdut viaţa.

După efectuarea unei operațiuni speciale, cadavrele membrilor echipajului au fost aduse la baza aeriană rusească din Hmeymim.

Potrivit informației Ministerului Apărării, Mi-28H s-a prăbușit noaptea, la ora 01,29, ora Moscovei. Elicopterul nu a fost doborât, motivele și circumstanțele incidentului se investighează.

Elicopterele de luptă Mi-28H sunt destinate descoperirii și nimicirii tancurilor, tehnicii blindate și obişnuite, dar și infanteriei și țintelor aeriene de mică viteză. Mi-28H fac parte din gruparea Forțelor Spațiale Militare ruse din Siria, ele participând și la operațiunea de eliberarea a orașului antic Palmira.

De la 30 septembrie 2015, Rusia a întreprins atacuri aeriene asupra pozițiilor teroriștilor la rugămintea președintelui sirian Bashar al-Assad. De la 15 martie, Ministerul Apărării a evacuat cea mai mare parte a Forțelor Spațiale Militare, deoarece sarcinile care au fost puse în fața acestora au fost îndeplinite.

Fluxul de știri
0